Welcome to the forums. Please post in English or French.

You are not logged in.

#1 2019-06-04 09:11:43

nirmaljoshi
Member
From: Japan
Registered: 2018-10-12
Posts: 161

how to post process to get cracks in RC concrete?

Hi, how can we calculate and display the crack pattern in RC beam or slabs?

Offline

#2 2019-06-04 12:03:26

mecour
Member
From: Ostrava (Czech)
Registered: 2011-04-04
Posts: 151

Re: how to post process to get cracks in RC concrete?

Hello,

it depends on analysis type. With 2D damage model you can use POST_ENDO_FISS.

Offline

#3 2019-06-04 15:04:47

GPSalachs
Member
Registered: 2018-03-10
Posts: 177

Re: how to post process to get cracks in RC concrete?

Hello, in 3D how can it be done?!

Offline

#4 2019-06-04 16:00:49

mecour
Member
From: Ostrava (Czech)
Registered: 2011-04-04
Posts: 151

Re: how to post process to get cracks in RC concrete?

I think that is possible only in 2D.
In 3D you have to write your own code.

Offline