Welcome to the forums. Please post in English or French.

You are not logged in.

#1 2015-08-31 12:13:07

stephaneberger
Member
From: Strasbourg (France)
Registered: 2012-10-15
Posts: 70

[SOLVED] How to launch ASTK without Salome

Hi,

I have installed salome-meca 2015.2.
I wonder if it is possible to launch direclty astk, without launching previously SALOME.

Actually, I have my mesh and I just change some BC/loads. So I don't need to launch salome for that.

I think, it is needed to initialize some local variables previous to launch astk.
I have tried directly /home/toto/salome-meca/V2015_2/tools/Code_aster_frontend-20152/bin/astk but it doens't work, because the path to libtk is not known.

Thanks

Stephane

Last edited by stephaneberger (2015-10-22 10:59:26)

Offline

#2 2015-08-31 16:16:13

fsshaheen
Member
Registered: 2015-06-04
Posts: 58

Re: [SOLVED] How to launch ASTK without Salome

hello stephan
if you are using CAElinux then it has astk tab application>caelinux> astk
from there you can start astk directly without starting Salome.

Offline

#3 2015-09-01 20:15:35

stephaneberger
Member
From: Strasbourg (France)
Registered: 2012-10-15
Posts: 70

Re: [SOLVED] How to launch ASTK without Salome

HI,

Thank you for your answer but I have only installed salome-meca

regards
stephane

Offline

#4 2015-10-21 22:58:00

Thomas DE SOZA
Guru
From: EDF
Registered: 2007-11-23
Posts: 3,066

Re: [SOLVED] How to launch ASTK without Salome

Hi,

$ $SALOME_MECA_ROOT/appli_V2015_2/salome shell astk

should do the trick.

TdS

Offline

#5 2015-10-22 10:58:08

stephaneberger
Member
From: Strasbourg (France)
Registered: 2012-10-15
Posts: 70

Re: [SOLVED] How to launch ASTK without Salome

It works perfectly

Thanks

Stephane

Last edited by stephaneberger (2015-10-22 10:58:50)

Offline